Filmajánló - Valami Ázsia: Shinobi

Halihó lányok!

Nem tudom, hogy ki ismeri, ki nem ismeri, de számomra ez a film olyan természetes, mint a tüdőnek a levegő vagy halnak az éltető víz. Olyan régóta ismerem, hogy azt sem tudom megmondani, hogy mikor láttam először. Az életem része lett, tegyük hozzá, nagyon jó része. Nevezhetném alapműnek is. 
A párommal beszélgettünk erről, hogy nálunk annyira egyértelmű, hogy ismerjük és szeretjük ezt a filmet, a karaktereket és az egészet, míg mások soha nem is hallottak róla. Azt hiszem, itt mutatkoznak meg az életstílusbeli különbségek. 


Shinobi
akció, dráma, fantasy, 107 perces, 2005

Rendező: Shimoyama Ten
Szereplők: Nakama Yukie, Kurotani Tomoka, Odagiri Jo, Sawajiri Erika, Kippei Shiina

A film leírása: A hegyekben rejtőzik két ellenséges nindzsaklán, s csak arra várnak, hogy a földesurak fegyverbe szólítsák őket. Csakhogy a birodalomban időközben béke lett az úr, s a klánok túlságosan erősek ahhoz, hogy ne veszélyeztessék e törékeny békét, ezért a főnökök úgy döntenek, hogy versenyt hirdetnek, amellyel végérvényesen felmorzsolhatják a klánok erejét. 
Időközben Oboro, az Iga-klán tagja és Gennosuke a Kouga-klánból titokban egymásba szerettek, így a halálig tartó verseny során különösen kemény megpróbáltatásokkal szembesülnek, mikor uraik parancsát követően 4-4 társukkal együtt kiállnak egymás ellen... 

Nagyon közel áll hozzám a keleti világ, (szerintem előző életemben ázsiai voltam) csodával és varázzsal teli birodalmat tudnak teremteni. Rengeteg képzelőerővel és kreativitással rendelkeznek, a gondolkodásmódjuk is teljesen más, mint az európai vagy amerikai embereké. Ezért van az, hogy sokan nem értik meg az ilyen filmek mondanivalóját. Pontosan az a lényeg, hogy nem reális, elszakad a valóságtól és egy másik világba vezet el minket.
Mondhatnám azt, hogy tipikus japán film, mert teljesen eltér az amerikaitól. Gyönyörű képsorok és csodálatos zenék, melankolikus, szívfacsaró befejezés. Soha sem értettem, hogy miért sír mindenki a Titanicon, nekem egyáltalán nem volt megható. Ezzel szemben az ázsiai filmek igazi érzelmekkel vannak megtöltve. 
A kedvenc szereplőn Tenzen, nagyon megfogott a képessége és a személyisége. 

Annak ajánlom aki:
  • szereti a fantasy stílusú filmeket
  • szereti az ázsiai kultúrkört és történelmet
  • szereti az erős érzelmi töltetű műveket
Nem ajánlom annak, aki:
  • a szigorúan valósághű, tényekkel alátámasztott filmeket preferálja
  • ne kedveli a túl hihetetlen, képzeletalapú történeteket 
A film trailere:



Mint már írtam nagyon szeretem ezt a filmet, igazából nem tudom szavakba önteni, hogy miért. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem látta és kedveli ezt a stílust. És aki már látta, nézze meg még egyszer. :)

puszi, Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!