TESZT° Pom-Pom natúrkozmetikumok

Helló mindenki!


Ezidáig nem volt túl sok gondom a bőrömmel, ám az utóbbi nagyjából egy évben úgy döntött, hogy száraz lesz, feszülni és hámlani fog. Gondolhatjátok, nem igazán örültem a változásnak, így elkezdtem új arckrém után kutatni. Szerettem volna valami természetes alapanyagokból álló, lehetőleg színezék-és parabénmentes, legfőképpen állatkísérletmentes terméket kipróbálni, mert ugyan nem megy egyik pillanatról a másikra, de szeretnék váltani. 
És pont ebben az időben bukkant fel előttem a Pom-Pom hirdetése Facebookon. Gondoltam, egy próbát megér. Nézelődtem az oldalukon, nem is egyszer, szimpatikus lett a gondolkodásmódjuk, a körültekintő leírásaik és a termékeik egyszerűsége. Termékeik semmilyen bőrirritáló anyagot, mesterséges illatanyagot, színezéket, szintetikus tartósítószert nem tartalmaznak, sőt pálmaolajat sem. Nem végeznek állatkísérleteket és mindent Magyarországon készítenek. Ugye milyen szuperül hangzik?
Nekem is megtetszett, így a rendelés mellett döntöttem. 


Kis nézelődés, olvasgatás után egy arckrémet és egy ajakápolót dobtam a kosaramba. Kis félelem zizegett bennem, így nem mertem több dolgot látatlanban kipróbálni. A rendelés mellé ajándékot is kaptam, két miniszappant és egy mintát az egyik arcszérumból.
A csomagolás nagyon édes, a natúr vonalat képviseli. a doboz papírcsíkokkal volt kibélelve, hogy semmi ne sérüljön meg. 


A választott arckrémem a Prémium shea vaj sárgabarackmag olajjal. Az 50 grammos kiszerelést választottam, gondoltam arckrémnek ez bőven megteszi. Nagyon érdekes, erős az illata, valószínűleg a benne lévő levendula és geránium illóolajnak köszönhetően. Először nem tetszett, de már egészen hozzászoktam, egyáltalán nem zavar. 
Az összetevőlistája rövid és tömör: 
INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Prunus Armeniaca (Apricot) seed oil, Levendula Angustifolia (lavender) oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, geraniol*, citronellol*, citral*, linalool*, limonene*


Tömény, sűrű krém, hiszen csak zsírokból és olajokból áll. A honlapon lévő ajánlás szerint nedves bőrre kenve használom. Végre volt mire elhasználnom a Vichy termálvizemet, pótlásként pedig beszereztem a Rival de Loop Aqua Spray-t. Megtisztított bőrömre fújok a spray-ből, egy nagyjából mogyorónyi mennyiséget veszek a krémből és belemasszírozom az arcbőrömbe. Enyhe zsíros érzetet és fénylő bőrt hagy maga után, de ez is beszívódik kis idő elteltével.
Akkor az igazi, ha estére használom, mert reggelre tökéletesen puhává varázsolja az arcom, sehol semmi száraz rész vagy hámlás. az arctisztító/arcradír okozta pirosságot is szépen eltünteti. 
Ha elfogy, ami még sok idő, mert egyszerre csak tényleg nagyon kevés kell belőle, akkor biztosan újra fogom venni, bár lehet egy másik változatot próbálok ki. 


Valójában Norbinak szántam az Egy mosoly ajakápolót, de végül megmaradt nekem, mert megszerettem. Direkt íz-és illatmentes verziót választottam, bár ha magamnak terveztem volna venni, akkor lehet egy másikat dobok a kosárba. 
Már nincs fent a honlapjukon, lehet kivonták a forgalomból, nem tudom. 


Egész jól teljesít, hamar felpuhítja a kiszáradt ajkaimat, főleg amikor beteg vagyok(manapság gyakori, jelenleg is az vagyok) Talán a Lush teafás ajakbalzsamához tudnám hasonlítani hatásfokban. A drogériás ajakbalzsamok, mint pl. Balea, meg sem közelítik, de azért nem csodatevő, az extrémen kiszáradt szájat nem varázsolja egy használat után pihe-puha csókos ajkakká. 


Az ajándék két mini szappan volt, név szerint a Francia levendula natúr szappan és a Prémium shea vajas natúr szappan és a Bűbáj-bőrtápláló arcszérum mintája. 
A szérum isteni mandarin illatú, minden egyes alkalommal, amikor felviszem a bőrömre, csodálatos friss mandarinillattal borít be. És egyszerűen szuper, ,mindenképpen megveszem a nagy kiszerelését majd, ezzel a kicsivel nagyon spórolok, mert vásárlás-stopon vagyok. A reggeli arctisztítás és tonizálás után szoktam néhány cseppet eloszlatni a bőrömön és egyszerűen imádom. Puha, friss, egészséges arcbőrt varázsol nekem, gyönyörűen feltölti a száraz bőrömet. 


A szappanok közül a levendulásat használom a reggeli arctisztításhoz. Friss, tiszta érzetet ad, de kissé feszül tőle a bőröm, bár nem annyira, mint más szappanoktól vagy arctisztítóktól. A shea vajasat még nem próbáltam, arra vár, hogy a testvérkéjét elhasználjam. 

Összefoglalva a tapasztalataimat: a krémet imádom és nagyon-nagyon tudom ajánlani a száraz bőrrel rendelkezőknek, mert csodát tesz. Az arcszérum szintén egy csoda, nagyon örülök, hogy kipróbálhattam minta formában, muszáj lesz beszereznem a nagy kiszerelést. Az ajakápoló egészen jó, kacérkodom valamelyik ízesített változattal, de van itthon jelenleg 3 másik is, szóval előbb azokat kellene elfogyasztani. 

Mindenképpen szeretném kipróbálni a virágvizes arczseléket, az arcpakolásokat és habkrémeket, a szappanok közül pedig a Fekete dió radírozós szappant, mert elfogyott a bőrradírom. 

Ha még nem ismernétek a márkát, nézzetek szét a honlapjukon, mert nagyon jó áron lehet szuper termékekhez hozzájutni és én csak ajánlani tudom őket. 

Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!